lauantai 6. elokuuta 2011

Mammajoogaa Helsingissä

Kokosin listan paikoista, joissa on tarjolla raskausajan joogaa / äitiysjoogaa / mammajoogaa / millä nimellä sitä nyt haluaakaan kutsua. Helsingissä on aika hyvä tarjonta odotusajan liikuntaa. Runsaudenpula iskee! Ilmoittautuminen on monissa paikoissa käynnissä nyt, ja tunneille voi mennä missä vaiheessa raskautta tahansa.

Hamila
Hanna-Mari Nieminen vetää raskausjoogaa ja äiti-vauvajoogaa vuosien kokemuksella, aiemmin Manipurassa ja nykyään eri puolilla Helsingin keskustaa. Olen kokenut saavani asiantuntevinta ohjausta ja tunnit ovat myös ihanan rentouttavia. Jos on mitään selkävaivoja tms. kipuja tai ongelmia, niin ne osataan ottaa huomioon. Raskausjoogakurssiin sisältyy myös synnytysvalmennus. Inspiroiva, mutta jalat maassa, sopii myös niille, jotka suhtautuvat joogahörhöilyyn epäilevästi. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!


Joogastudio Manipura, Kamppi

Manipura on toinen oma pitkäaikainen suosikkini. Kurssiin sisältyy myös tietoa synnytyksestä ja siihen valmistautumisesta. Manipuraa voin suositella. Poissaoloja kurssilta voi korvata muissa ryhmissä.

Joogakoulu Shanti, Töölö
Tarjolla on äitiysjoogaa neljä kertaa viikossa, tunteja myös kesällä. Shanti on tietääkseni ainoa paikka Helsingissä, jossa tunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Käydä voi kertamaksulla tai vuoden voimassa olevalla 10 kerran kortilla. Hyvänä puolena joustavuus, mutta vaihtuva porukka asettaa omat haasteensa tuntien suunnittelulle. Sopii hyvin, jos joogan hengitystekniikat ja keskivartalon tuki ovat hyvin hallussa, muuten tunnit jäävät helposti pinnallisiksi ja jumppamaisiksi. Riippuu toki ohjaajasta.

Kirppanat
Olen käynyt täällä PhysioPilates -ryhmässä synnytyksen jälkeen ja kursseja on myös odottaville. Kirppanoilla on myös mammajoogakurssia, jonka vetäjistä minulla ei ole kokemusta.

Joogaohjaaja Sirpa Kuosmanen, Keskusta
Olen käynyt Sirpan Iyengar-tunneilla, mutta raskausjoogasta minulla ei ole enempää tietoa.

Onko näitä vielä muita? Muiden kokemuksia olisi myös kiva kuulla. Monet paikat järjestävät myös synnytyksen jälkeistä äiti-vauvajoogaa. Rahaahan näihin menee, jos vaihtoehtona on joogata kotona. Jostain syystä se vain on kovin hankalaa. Jos käy joogatunneilla, tulee muutenkin liikuttua ja harjoiteltua enemmän. Jos pitää taukoa, on hankalampi saada itseään kotiharjoitteluunkin. Ehkä pitäisi pistää jokaisesta kerrassa kymppi säästöpossuun... vaikka kuka oikeasti saa tehtyä kotona tunnin joogaharjoituksen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti